Reklama
 
Blog | Hana Kašpaříková

Technologické řešení provozu Amazonu

Na začátku května společnost CTPark Invest opětovně podala oznámení záměru k výstavbě logistického centra Amazon v Brněnské průmyslové zóně - Černovické terase. V něm došlo k drobným upřesněním některých záležitostí, které namítaly dotčené strany.

 

Dnes se budu jen krátce věnovat technologickému řešení expedice zboží v plánovaném skladu Amazon.

O práci v Amazonu referovala svým dokumentem „Panorama: Amazon’s Truth Behind the Click“ BBC. Vraťme se ale zpět do Brna, kde je výstavba logistického centra o rozloze přes 96 000 m2 v rozporu s vládním usnesením z roku 2000 plánována. Následující text jsem převzala z výše uvedeného dubnového oznámení záměru – kapitoly „Technologické řešení“, který podal investor výstavby haly, společnost CTPark Invest.

V textu se dozvíte nejen o způsobu zpracování zboží, ale také o délce pracovní směny, ze které vyplývá, že toto logistické centrum poběží prakticky nonstop, čímž dozajista bude obtěžovat své okolí nejen hlukem, ale i světelným znečištěním. Jen pro doplnění uvádíme, že hned za železniční vlečkou se staví zbrusu nová Slatina nesoucí název Slatina – Zelené město, jež staví společnost IMOS. Faktem je, že odhlučnění objektu má být vyřešeno vybudováním 6 m betonové stěny.

 

Reklama

Zdroj: www.slatina-zelenemesto.cz (upraveno)

 

Všimněte si též dynamiky počtu zaměstnanců. Nepočítejte s tím, že pro těch 1 500 bude práce trvalá. Ze zkušeností ze zahraničí jasně vyplývá, že Amazon si své zaměstnance nehýčká. Než aby se zavázali trvale, raději zaměstnance propustí a najdou si nového.